Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Opustil sice manželku pár dní před porodem a tím pádem se jeho manželství a mnohaletý vztah rázem rozpadl, pro Romana Vojtka (52) je přesto rodinné zázemí velmi důležité.

Známý herec totiž ve dvanácti letech přišel o maminku a následně odešel i jeho otec a jeho sestra se odstěhovala za velkou louži. Právě ztráta maminky byla hlavním důvodem toho, proč se Vojtek zapojil jako ambasador do růžového pochodu proti rakovině prsu.

„Já jsem pochod před třemi lety moderoval. Byl to pro mě, jako pro všechny, kteří se zúčastnili, obrovský zážitek. Tou prvotní motivací bylo, že mi máma na tuto nemoc zemřela. Bylo to ještě před revolucí, v době, kdy slovo rakovina byl obrovský strašák a nesmělo se to nikde říkat, natož v médiích,” svěřil herec.

Roman je rád, když může přispět k osvětě a boji proti zákeřné nemoci. „Dřív se na to nepoukazovalo a neřešilo se, co by se proti tomu mělo dělat. Jsem proto strašně rád, že o tom někdo mluví a něco pro to dělá,” říká Roman.

Vojtek je zodpovědný vůči svému zdraví a k prevenci povede i své děti. „Je to to nejjednodušší, co proti této nemoci můžete udělat,” říká Roman Vojtek.

Reklama

Další články

Načítám