Hlavní obsah
Článek

Moderátorka Monika Leová (32) byla jedním z hostů slavnostního večera Žena regionu. K charitativním aktivitám, za něž byly většinou dámy z jednotlivých krajů republiky na cenu nominovány, má blízko i díky tomu, že před dvěma lety získala korunku krásy jako Česká Miss Earth.

"Pro mne jsou v životě vzorem moje maminka a obě moje babičky. Jsou to nádherné ženy, které by se rozdaly pro druhé, a já si z nich beru příklad. A doufám, že jsem nějaké jejich vlastnosti zdědila," věří Monika. "V životě bych chtěla dělat něco, na co bych mohla být hrdá. Teď ještě nedokážu přesně říct, co to bude, ale určitě budu lobovat a bojovat za práva a za všechno," dodala.

"Chtěla bych, aby se měli všichni fajn, abychom na tom světě nebyli všichni zlí, nezáviděli si. Aby se nám žilo hezky. To je, myslím, hlavní smysl žití. A taky ten světový mír," připojila už s trochou nadsázky Leová.

Když se sama účastnila světového finále Miss Earth na Filipínách, byla hlavním tématem voda. "Měly jsme hodně mluvit o vodě, jak se jí má šetřit. Já říkala, že šetřit by se nemělo jen vodou, ale vším, bylo to takové univerzální," upřesnila.

A jak šetří ona sama? Tedy kromě toho, že na akci dorazila v šatech, na nichž se hodně šetřilo látkou, takže připomínaly spíš tričko. "Tím, že moc nevařím, nemusím tolik umývat nádobí. Snažím se zhasínat, i když právě na koleji, kde bydlím, si toho lidi moc neváží a plýtvají, protože se platí paušál. Jsou to spíš maličkosti, zatím neměním svět, ale jednou to přijde," je přesvědčená Monika.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám