Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po Případu pro exorcistu se cesty režiséra Jana Hřebejka a České televize setkávají v dalším projektu - seriálu Místo zločinu Plzeň s Martinem Stránským, Janem Zadražilem a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích.

Ve vedlejších se pak objeví například Vladimír Polívka, dámy budou zastoupeny Jitkou Čvančarovou, Bárou Kodetovou nebo Berenikou Kohoutovou.

„Místo zločinu Plzeň má ambici stát se seriálem krimi příběhů, které jsou sjednoceny prostředím, tedy městy i krajem, kde se odehrávají,“ říká kreativní producent České televize Jan Štern. „Jedním z nejdůležitějších faktorů je pro nás česká detektivní tradice, pro niž je typická drobnokresba charakterů a specifický druh humoru,“ dodává též a další producent Martin Froyda jej doplňuje:

„V seriálu pracujeme převážně s obyčejnými lidskými příběhy, přičemž nechceme řešit spiknutí politiky a organizovaného zločinu bez konkrétních konců. Osobní linky našich hlavních hrdinů se prolínají celým seriálem. Důležitým motivem je pro nás také přiblížení atmosféry dané lokality. V případě Plzně tak necháme diváka nahlédnout do zajímavých lokalit města, ale i celého kraje.“

Seriál by měl být dotočen v květnu letošního roku.

Reklama

Další články

Načítám