Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Středeční nedožité devětačtyřicáté narozeniny Ivety Bartošové (†48) jsou samozřejmě jakýmsi povelem pro Josefa Rychtáře (65), aby se po delší době ukázal na veřejnosti a za přítomnosti fotoaparátů uctil památku zpěvačky, jíž byl sedm měsíců manželem. Rychtář se před polednem objevil u pomníku u železniční trati, kde jeho milá loni koncem dubna skočila pod vlak. Překvapil jeho nový účes a také to, že mu ještě víc zbělaly vlasy.

Josef Rychtář dorazil k pomníku sám, nedoprovázeli ho žádní nohsledové (jaký zázrak!) a tvářil se přijatelně pietně a zarmouceně. Položil kytku na pomník Ivety, významně se podíval do dálky a pak se šel podél trati ještě podívat na místo, kde mu úřady již dřív kvůli bezpečnosti zakázaly postavit pietní místo a kde dnes přesto pár svíček a kytek bylo.

Podnikatel po druhé hodině odpoledne návštívil i hřbitov, kde jeho žal nabral obrátek. Majitel urny s Ivetou umí truchlit a tak se zdá, že jsou ostatky pěnice v dobrých rukou!

Dnes také v souvislosti s Bartošovou vyšlo najevo, že mělo být konečně ukončeno dědické řízení a Artur Štaidl se tak definitivně stal právoplatným majitelem vily po mamince. Chce se jí prodejem zbavit, což se Rychtářovi pranic nelíbí.

Reklama

Další články

Načítám