Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V úterý ve věku 79 let zemřel ve svém domě ve Woodland Hills v Kalifornii americký herec Geoffrey Lewis. Stalo se tak pouhé tři měsíce před významným jubileem. Lewis byl charakterním hercem známým převážně z filmů svého kamaráda Clinta Eastwooda jako Tulák z širých plání, Půlnoc v zahradě dobra a zla, Nikdy neprohrát či Bronco Billy. Herec, který podle dostupných informací zemřel přirozenou cestou, byl otcem deseti dětí, mimo jiné i herečky Juliette Lewis. Většina z nich se věnuje filmařině, ať už herectví či produkci.

Z rodného Rhode Islandu se Lewis ve svých deseti letech přestěhoval s rodinou do Kalifornie. Jeho manželkou byla Paula Hochhalter, dětmi pak kromě Juliette, známé například z trháků Mys hrůzy, Co žere Gilberta Grapea, Od soumraku do úsvitu či Jiná láska, rovněž Lightfield Lewis, Brandy Lewis, Dierdre Lewis, Peter Lewis nebo Matthew Lewis.

Nebránil se ani rolím v seriálech, včetně epizodního hostování. Objevil se tak například v To je vražda, napsala, Plastická chirurgie s.r.o., Dr. House, Walker, Texas Ranger nebo Jmenuju se Earl.

Reklama

Další články

Načítám