Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Kdo vlastně byli policisté, kteří si v úterý večer přišli pro celostátně hledaného zpěváka Michala Penka? Nešlo o žádná obyčejná ořezávátka, ale o drsné chlapy ze specializované pořádkové jednotky. A ti až tak moc často toho, u něhož není podezření, že se zákrok vůči němu může zvrtnout, sebrat nechodí!

Možná šlo o souhru náhod, nedostatek jiných složek, možná se policisté něčeho báli, kdo ví. Každopádně na místo na pražské Pankráci, kde Penk přebývá, nepřijely jen tři klasické policejní vozy, ale i plná dodávka namakaných frajerů, kteří byli připraveni vyvést Michala Penka i násilím. To se však nestalo kvůli tomu, že na vyzvání otevřel dveře a dobrovolně se strážci zákona odešel.

„Oni dělají úplně všechno. Pátračky, demonstrace, fotbaly, hokeje, vnikání do objektů a úplně běžně sbírají i nebezpečné pachatele, třeba drogové dealery, prostě dělají cokoli. Jsou jen trochu v ústraní, ale dělají v podstatě všechno, co URNA (Útvar rychlého nasazení – pozn. redakce) a zásahovka,“ uvedl náš s činností policie dobře obeznámený zdroj.

Penk byl po provedení úkonů, kvůli nimž ho policie hledala, propuštěn. Na sociální síť pak napsal, že od něj strážci zákona potřebovali svědectví a sebrali ho poté, co na jejich výzvy dlouhodobě kašlal. Ze strany médií si stěžoval na šikanu kvůli tomu, jak moc se o něm nyní píše, nicméně tisk nezavinil to, že policie zveřejnila, že ho hledá (a díky tomu ho bleskově našla). Za svou nedbalost a její následky si může interpret výborného hitu O bláznech jen a jen sám…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám