Hlavní obsah
Článek

Herec Michael Douglas je šťastný člověk. Ve svých sedmdesáti letech má totiž po boku oba rodiče, kteří se navíc i v požehnaném věku těší dobrému zdraví. Obdivuhodný je především hercův otec Kirk Douglas, který by měl příští rok oslavit úžasné sté jubileum.

Oblíbený představitel padouchů, který zazářil například ve filmech Spartakus, Eso v rukávu, Město iluzí nebo Champion, kde ztvárnil boxera, byl minulý víkend viděn v Beverly Hills se svou ošetřovatelkou. Do trička s límečkem oblečený herec s bělostným culíčkem se vesele culil i na paparazzi a nakonec odjel přistaveným vozidlem.

Michaelovi rodiče jsou jedněmi z posledních žijících herců ze staré gardy, patřící do takzvané zlaté éry Hollywoodu. Jeho maminkou je rodačka z Bermud Diana Dill, která Kirka poznala během studií herectví ještě před druhou světovou válkou.

Když byl roku 1943 Douglas odvelen do války a stal se posilou amerického námořnictva, vzal si s sebou vydání magazínu Life s fotografií Diany Dill na obálce a ukazoval ji kamarádům s tím, že si ji jednou vezme. Ještě koncem toho roku se tak skutečně stalo. Kromě Michaela spolu mají ještě dalšího syna Joela Douglase, jenž se věnuje filmové produkci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám