Hlavní obsah
Článek

Běžní návštěvníci pražských muzikálových produkcí jméno této dámy možná ještě neznají. Pro opravdové divadelní fajnšmekry však Hana Fialová (45) není žádným nováčkem. Již několik let patří k těm nejzářivějším hvězdám muzikálového souboru Národního divadla moravskoslezského.

Zítra bude v Národním divadle Hana Fialová už podruhé bojovat o Cenu Thálie v kategorii mimořádný ženský jevištní výkon v žánru operety, muzikálu a jiného hudebně-dramatického žánru. Nominována byla tentokrát za roli Edith Piaf v představení Edith a Marlene.

„Role Edith Piaf je pro mě srdeční záležitostí. Když přišla role Marguerite, říkala jsem si, že už nemůže přijít nic, co by ji převálcovalo. Ale stalo se,“ svěřila s úsměvem Super.cz Hana Fialová, která se naučila dokonale zpívat francouzsky a v masce slavné šansoniérky působí na jevišti opravdu přesvědčivě.

„Jsem vděčná a pyšná zároveň, že si tohoto představení divadelní odborníci všimli. Nominaci vnímám jako férový počin vůči celému souboru. Představení je kompaktní a podle reakcí diváků i plného hlediště se líbí,“ dodala Hanka, kterou mohou aktuálně vidět i pražští diváci v muzikálu Přízrak Londýna.

Před dvěma lety byla Hana Fialová nominovaná za hlavní roli v muzikálu Marguerite. Cenu však tehdy získala Monika Absolonová za ztvárnění hlavní role v muzikálu Funny Girl. Zda se na Hanu tentokrát usměje štěstí i divadelní múzy, se dozvíme už zítra večer.

Reklama

Další články

Načítám