Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Snažil se působit jako bohém, občas ale neudržel nervy na uzdě a pak začalo tóčo. V pondělí zesnulý producent Peter Kovarčík, kterého našli bez známek života s rozbitou hlavou u něj doma v koupelně, se naposledy před pár týdny docela drsně rozhodl zahanbit režiséra Filipa Renče (58). A před sálem, v němž byly snad stovky lidí, mu dal pořádnou sodu!

Šlo o tiskovku k očekávanému filmu Lída Baarová, snímku, který má rozpočet osmdesát miliónů korun a jenž způsobil velký mediální rozruch. Není divu, že hotel v centru Prahy byl narvaný k prasknutí. A Kovarčík, jenž navenek působil jako producent, dal Renčovi jasně najevo, kdo je tu šéf.

Ten totiž na dotaz, jak bude biják vypadat v kině, zda budou představitelé nacistických pohlavárů mluvit česky, nebo německy a diváci si budou muset přečíst titulky, odpověděl, že to ještě bude řešit, že chce titulky. Snažil se působit jako rovnocenný partner těm, kteří celý projekt platili.Vedle něj sedící Kovarčík ho ale rychle zpražil.

„Film bude v češtině, v Německu v němčině. Tečka!“ prohlásil rozhodně, a Renč v tu chvíli vypadal, jako by snědl celý meloun najednou. Podle našich zpráv tohle odpálkování v zákulisí hodně dlouho rozdýchával.

Ani smrt nekompromisního Kovarčíka ale nedává režisérovi, který je při přípravě filmu v podstatě „plnič cizích rozkazů“, naději na změnu. Podle našich informací budou Goebbels a další nacističtí pohůnkové v českých kinech promlouvat opravdu česky…

Reklama

Další články

Načítám