Hlavní obsah
Článek

Ještě jako teenagerka měla slušně rozjetou kariéru v modelingu, nakonec dala přednost něčemu na hony vzdálenému. Shana Mooyman hodlala pokořit zajímavější výzvu a prosadit se v ryze mužském odvětví - hornictví. Za prací v dolech odjela na západ Austrálie do Cataby, kde těží železnou rudu. Jak sama říká, vydělá si zde víc než jako modelka. Ve svých pětadvaceti letech si dokonce mohla dovolit investovat už do tří nemovitostí.

Po šesti letech praxe za volantem těžkých strojů je dnes Shana už plně kvalifikovanou jeřábnicí a neměnila by. „Byla jsem trochu nervózní, když jsem poprvé přišla do práce, kde je to tak izolované od okolí a na malé ploše je tolik chlapů. Pod ochranná křídla si mě tehdy vzala jedna starší paní, a tak jsem přežila prvních pár směn," prozradila o svých začátcích Mooyman, která ale nakonec mužskému kolektivu přišla na chuť.

„Po práci jsem si s nimi dala pár drinků a tam se to zlomilo. Začala jsem být jen jednou z nich. Prostě se jen musíte naučit nebrat jejich vtípky vážně a pak je to fajn,“ dodala možná nejpůvabnější ‚těžařka‘ na světě.

Reklama

Další články

Načítám