Hlavní obsah
Článek

Je zase zpátky taková, jakou ji máme nejraději. Bára Basiková (61) potvrdila svou pevnou vůli a v krátkém čase zhubla neuvěřitelných patnáct kilo.

Když se přední česká zpěvačka zúčastnila premiéry muzikálu Johanka z Arku, tak bylo vidět, že má energie na rozdávání. Dobrou náladu jí kromě štíhlé figury přinášela skutečnost, že se sobotní večerní představení muzikálu neslo v Divadle Kalich ve znamení velkého výročí. Tomuto slavnému muzikálu Ondřeje Soukupa a Gabriely Osvaldové, jenž uspěl i ve světě, je 15 let.

Světová premiéra se uskutečnila 31. března 2000 v divadle Ta Fantastika. Tam se muzikál hrál 3 roky, odehrál 825 repríz. Poté se přestěhoval na Slovensko a pozván byl také do waleského Cardiffu či na turné po Španělsku a Portugalsku. Nová verze představení, které se hraje od září roku 2009, má navíc za sebou už 140 repríz.

Báru naše fotografka zvěčnila na jevišti během představení a také po něm v zákulisí, kde oblékla pohodlné tepláky a přiléhavý top. Bylo vidět, že dala přednost pohodlí před efektem a nevzala si podprsenku.

„Johanku z Arku považuji za nejhezčí roli, jakou jsem kdy hrála. Je perfektně vystavěná díky libretu i díky režii pana Bednárika, se kterým jsme se na jejím pojetí beze zbytku shodli. Já jsem vůbec velká fanynka Jozefa Bednárika, líbí se mi jeho divadelní poetika,“ říká Basiková a jedním dechem dodává: „Johanka je zároveň mojí nejtěžší rolí, tři hodiny nesleze z jeviště. Cesta, kterou s ní musíte ujít od jejího dětství až po smrt, je ovšem úchvatná.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám