Hlavní obsah
Článek

Do Prahy dnes dorazil herec Alan Rickman. Některým z vás jeho jméno možná nic neřekne, ale když spatříte jeho tvář, uvědomíte si, že tohoto herce velmi dobře znáte coby představitele egoistického profesora Snapa z Harryho Pottera, či nevěrného manžílka z filmu Láska nebeská.

Rickman se zúčastnil Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest, aby zde uvedl svůj nový film Králova zahradnice s Kate Winsletovou v hlavní roli. „Když se mi dostal do ruky scénář k filmu, musel jsem ho dočíst na jeden nádech do konce. Chytil mě doslova zvířecí instinkt,” promluvil Rickman na tiskové konferenci o svém novém snímku, který jednak režíroval a zahrál si v něm jednu z hlavních rolí.

Jeden z nejlepších britských herců současnosti, držitel Zlatého glóbu a Emmy za hlavní roli v Rasputinovi, zasvětil první půlku kariéry divadelním prknům. Rickman zároveň debutoval v devadesátých letech jako režisér ceněným filmem Zimní host s Emmou Thompsonovou v hlavní roli.

Během dnešního slavnostního zahájení prestižní filmové přehlídky převezme Alan Rickman vedle herečky Kim Novak a oscarového režiséra Jeana-Jacquese Annauda sošku Kristiána za přínos světové kinematografii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám