Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na srpen se chystá obnovená premiéra českého muzikálu Carmen. Na tiskové konferenci související se zmíněným comebackem nechyběla ani Markéta Poulíčková, která se znovu objeví v roli cudné Katariny.

Pro Poulíčkovou bylo zmiňované divadelní dílo zásadním zlomem v kariéře. Byl to první a vlastně jediný muzikál, ve kterém za svou kariéru doposud vystoupila. „V jiném muzikálu jsem nikdy nehrála,“ říká Markéta. „Na Carmen jsem šla proto, že jsem byla oslovená, protože já jsem se vždycky děsila konkurzů. Vždycky, když jsem se účastnila nějakého výběrového řízení, tak mě museli aspoň pozvat. Jsem extrémní trémistka,“ vysvětluje Markéta, která by se ale v budoucnu měla objevit v muzikálu Janka Ledeckého Iago, a jedním dechem dodává: „Carmen mě vlastně divadelně vychovala.“

Od doby, kdy Poulíčková excelovala v soutěži Hlas Česko Slovenska, přestala být na očích veřejnosti. Byl to prý její záměr. „Říkala jsem si, že už bylo dost večírků, na kterých se mě stejně nikdo neptal na moji práci. Chtěla jsem se začít profilovat hlavně svou prací,“ říká Markéta, která si po působení v Hlase vyzkoušela práci produkční a opět se vrátila ke zpívání. „Živit se muzikou není vždycky růžové, a tak jsem chvíli pracovala jako produkční. Jsem ráda, že mě ale opět živí zpívání,“ říká.

Poulíčková se dala dohromady se zpěvákem z Čechomoru s Františkem Černým. „Máme společný projekt s českými písničkami. Na jaře bychom chtěli vyjít se společným singlem a na podzim by nám měla vyjít deska,“ říká Poulíčková, která se dala se zpěvákem dohromady v době, kdy společně s Petrem Aristonem dělali Čechomoru předskokany na jejich turné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám