Hlavní obsah
Článek

Česko se dočkalo návštěvy slavné herečky, která sem zavítala u příležitosti Febiofestu, kde během čtvrtečního slavnostního zahájení převezme cenu Kristián za přínos světové kinematografii. Tipovali byste, že se Kim Novak (82) narodila už v roce 1933?

Když se hvězda Hitchcockova thrilleru Vertigo objevila na Letišti Václava Havla, málokdo by správně odhadnul její věk. Kim Novak totiž několikrát využila služeb plastických chirurgů, kteří jí měli zajistit mladistvější vzhled. Herečka se však po příletu maskovala kloboukem a slunečními brýlemi, takže se v celé své kráse ukáže až na zahájení pražského festivalu.

Američanka s českými předky naši republiku navštívila nejen kvůli své filmové tvorbě, ale představí se zde také jako malířka. Ve Strahovském klášteře v pátek zahájí svou výstavu obrazů. Právě malování se začala plně věnovat poté, co před více než 20 lety pověsila hereckou kariéru na hřebík.

„Jsme velmi šťastní, že můžeme v Praze přivítat legendu stříbrného plátna, americkou herečku s českými kořeny Kim Novak, která reprezentuje zlatou éru Hollywoodu. Hrála v mnoha snímcích, jež se zapsaly do dějin kinematografie v době, kdy film ještě nepřipomínal počítačové hry nebo komiksy, ale obsahoval tajemství a zkoumal zákoutí lidských duší,“ říká programová ředitelka Febiofestu Hana Cielová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám