Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Představte si situaci, kdy se vaše potní žlázy zblázní a začnou chrlit doslova litry potu bez žádné vnější příčiny. Sedíte ve škole nebo kanceláři a neustále si nervózně otíráte dlaně do papírových kapesníků nebo do kalhot. Doslova cítíte, jak se vaše chodidla potí a máte je nepříjemně studená a oteklá. O promáčeném podpaží, obličeji, vlasech a dalších částech těla ani nemluvě.

Nadměrné pocení v podpaží

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pocením v oblasti podpaží trpí, více či méně, každý člověk na této planetě. Proč by jinak existovalo nepřeberné množství reklam na nejrůznější spreje, kuličky a jiné věci omezující zápach a intenzitu tohoto typu pocení. Co ale dělat v případě, když prostředky slibující v reklamách účinek i několik dní neúčinkují a podpaží se potí tak, že musíte nosit jen tmavé oblečení nebo si několikrát denně měnit svršky?

Nadměrné pocení dlaní rukou

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Stalo se vám někdy, že vám někdo podal na pozdrav upocenou ruku? Je to rozhodně nemilý zážitek. Každému z nás se dlaně nepatrně potí, když máme strach nebo jsme nervózní. Existují však lidé, kterým se dlaně potí neustále. Doslova z nich prýští pot a nikdy to nepřestává. Těžko jim to můžeme zazlívat, naopak pokud se dlaně potí silně a neustále vám nebo někomu z vašeho okolí můžeme pomoci se poměrně rychle pocení dlaní rukou zbavit.

Nadměrné pocení chodidel nohou

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Naprosto promáčená, v zimě promrzlá a v létě oteklá chodidla. Lidé trpící nadměrným pocením nohou dokáží promáčet ponožky i samotné boty během několika minut takovým způsobem, že na obuvi můžeme po čase vidět bílé slané mapy. Prodyšná nebo dokonce otevřená obuv je nemyslitelná, v zimě jsou díky ní chodidla promrzlá a v létě se na ně díky vlhkosti neustále lepí nečistoty. Jak z této situace ven?

Nadměrné pocení hlavy a obličeje

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pokud se bavíme o nadměrném pocení hlavy je třeba zdůraznit, že se jedná o společenskou katastrofu. Člověk trpící tímto typem pocení, se potí silně a neustále, a to zejména v oblasti čela nebo celého obličeje, na zátylku a ve vlasovém porostu. Díky tomu téměř vždy vypadá, jako kdyby právě vylezl z bazénu. I takové pocení se však dá dostat pod kontrolu, což zvýší sebedůvěru i společenské uplatnění takto postižených lidí.

Nadměrné pocení zad, břicha a dalších částí těla

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Při nadměrném pocení takových částí těla, jako jsou záda, břicho, hrudník nebo hýždě je obtížné skrývat propocené mapy na oblečení. Častá výměna svršků, v extrémních případech i 10x denně je prakticky nutností. Takové osoby poznáme ve společnosti například podle toho, že si nikdy nesundávají sako, a to ani v přetopené místnosti nebo nosí pouze tmavé barvy oblečení maskující tyto problémy. Nadměrné pocení těchto částí těla však lze poměrně rychle odstranit a normálně žít. Jak? To se dozvíte na níže uvedeném odkazu.

Další články

Načítám