Hlavní obsah
Článek

Radek Balaš je režisérským esem v muzikálech. Momentálně má za sebou veleúspěšnou premiéru muzikálu Mýdlový princ a připravuje se na znovuobnovení muzikálu Děti ráje.

A zase se potká se Sagvanem Tofim. Sagi v Mýdlovém princi hraje titulní roli Martina, Děti ráje sám napsal a produkuje je. Doteď na něj mohl Balaš řvát z pozice režiséra, nyní se role otočí a Sagi se stane šéfem Balaše.

"Před dnešní premiérou jsme si dělali legraci, že končí období, kdy jsem na Sagiho mohl řvát, od příštího týdne, kdy máme první konkurzy, se z něj stává producent a celé se to obrátí. Snad nám to půjde," usmívá se Balaš.

Se Sagvanem měl v Mýdlovém princi nejvíce práce. "Popravdě musím říct, že Sagi s tím měl určitě největší problém. Nutno ale dodat, že postava Martina je svým rozsahem a náročností v českých muzikálech jednou z nejnáročnějších dramatických postav. Má dvanáct hudebních čísel, táhne celý příběh," vysvětluje Balaš.

"Kromě Dětí ráje, které si Sagi sám napsal a kde mohl improvizovat ve svých textech, 25 let nehrál divadlo. A my jsme ho teď přesadili do jednoho z nejnáročnějších žánrů. Už ale proběhly dvě předpremiéry, byly občas nečistotky, ale už dvakrát měl Sagvan Tofi standing ovation. Diváci se mají na co těšit," dodal režisér.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám