Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Známá česká divadelní herečka, která často propůjčuje svůj hlas mnoha postavám v dabingu, jako by nestárla. Kdyby vám ukázala občanku, asi si budete myslet, že má falešnou. Miriam Kantorková totiž slaví osmdesátiny v plné síle. Dnes hraje především babičky, ale bývaly doby, kdy byla velkým erotickým symbolem. V romanci pro křídlovku jí její mohutná ňadra osahával Jaromír Hanzlík.

„Jsem ráda, když mi lidé přejí zdraví, protože prachů mám dost, mohla bych si jimi vytapetovat obývák,“ směje se oslavenkyně, pak ale žena, kterou si nedávno diváci oblíbili v Ordinaci v růžové zahradě, kde představovala srdečnou sestru Bobinu, vážněji dodává, že je to trochu jinak.

„Pracovat musím. Herci v divadlech měli vždy nízké platy, penze by mi nestačila ani na činži,“ konstatuje, ale nestěžuje si. Naopak. Pořád má dobrou náladu a neustále žertuje.

„Slavit určitě budu, asi si dám panáka slivovičky, kterou jsem dostala darem z Moravy. Samotná oslava bude až koncem měsíce, mé dceři bude čtyřicet, tak to oslavíme dohromady,“ dodala populární herečka, která u příležitosti jubilea ani nebilancuje, kvůli přemíře práce na to prý nemá čas.

Reklama

Další články

Načítám