Hlavní obsah
Článek

Věřili byste tomu? U krále dechovek Josefa Zímy (91) bychom očekávali, že s moderní technikou nebude vůbec kamarád, že vůči ní bude mít podezíravý odpor a své rozhlasové pořady bude připravovat na stařičkém psacím stroji. On ale počítač i centrum domácí zábavy používá možná víc než o pár generací mladší kolegové.

Vše to asi souvisí s jeho povahou. V jeho vysokém věku by možná někdo čekal nerudného starce, Zíma si ale na nic nestěžuje, směje se na všechny kolem sebe a přes nedávnou ztrátu celoživotní lásky má až neuvěřitelnou radost ze života.

„Jediné, co mi schází, je má paní. Ale dokázal jsem jít dál. A obrovskou radost mi dělají pravnoučata. Zrovna jsme si teď povídali přes jeden program na internetu. Tedy povídali… Je mu přes rok, je s rodiči v Los Angeles, tak jsme tam na sebe mávali. Na počítači vůbec zvládám všechno, co je třeba. Používám ho nejen jako psací stroj, ale i na emaily a ostatní věci. A jinak toho mám hodně i v chytrém telefonu,“ říká zpěvák, kolegy láskyplně oslovovaný jako Pepíček.

Jediné, co Zímu neoslovuje, jsou sociální sítě. Nechce být virtuální fanoušek umělců, ale skutečný. „Moc se mi líbí třeba Lady Gaga, obzvlášť její vystoupení s Tonym Bennettem. Ta dívka je úchvatná zpěvačka! A když mám na ten jejich koncert chuť, pustím si to na Blu-ray,“ dodal technikou vášnivě políbený senior na křtu videoklipu k písni Jaroslava Ježka Nebe na zemi, kterou nazpíval se svými kolegy seniory v rámci propagace nadcházejícího Evergreen Tour 2015.

Související témata:
Technika

Reklama

Další články

Načítám