Hlavní obsah
Famous
Článek

Kyle Casson není prvním gayem na světě, který si nechal odnosit dítě náhradní matkou. Je ale zřejmě prvním gayem planety, kterému dítě odnosila jeho vlastní matka. Potomek je však legálně jeho bratrem a kvůli adopci biologického potomka se musí soudit.

„Kyle Casson, který je gayem a zoufale chtěl být otcem, se obrátil na svou pětačtyřicetiletou matku Anne-Marie, aby odnosila darované vajíčko oplozené jeho spermatem poté, co ho odmítly kliniky pro umělé oplození v zemi,“ píše Daily Express.

Sedmadvacetiletý Casson má dnes již osmiměsíčního syna Milese a chová se k němu jako otec. Podle britských zákonů je však kojenec také jeho bratrem, protože vyšel z dělohy jeho matky. Ačkoli nevznikl z jejího vajíčka.

„Rozumím tomu, že ne každý s tím bude souhlasit, ale můžou mít své názory. Mám syna a jsem velmi šťastný. Pokud lidé dokážou zajistit domov a živit někoho, nevidím důvod, proč by neměli mít právo stát se rodiči. Zaplatil jsem si to sám, mám vlastní dům a pracuji,“ uvedl Casson v rozhovoru pro deník Express.

Vrchní soud, na který se obrátil kvůli adopci, rozhodl, že rodiči dítěte jsou oficiálně Kylova matka a otec, protože ho matka porodila. Chlapec je sice počat z Kylovy spermie, ale je teď úředně jeho bratrem. A on je biologickým otcem svého bratra. Kyle si Milese přesto může adoptovat, protože starší bratr může mladšího adoptovat a starat se o něj.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám