Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sedmnáct let žije Andrea Verešová (43) v Čechách. Za tu dobu, která je dlouhá skoro jako dospělý život člověka, se modelka nenaučila pořádně mluvit Česky, a to přestože má českého manžela, přivedla na svět dvě děti a v Čechách žije třeba i její sestra. „Nebyla jsem nucená mluvit česky, tak jsem se nesnažila,” krčí rameny Andrea.

Až nabídka moderovat VIP zprávy krásku vyburcovala k tomu, aby začala češtinu systematicky trénovat s hlasovou lektorkou. „Tahle zkušenost mě donutila víc mluvit česky. Předtím jsem to flákala a nic mě nemotivovalo, protože mi všichni rozuměli. Jsem za tuhle příležitost vlastně vděčná,” říká Andrea.

Podle našich informací měla kráska moderovat VIP zprávy až příliš často a nevyhovoval jí ani přidělený partner. „Byla to hezká výzva, ale možná je dobře, že to nedopadlo a tahle možnost vyprchala,” říká vyrovnaným hlasem Andrea a jedním dechem dodává: „Přednější je mi teď můj vztah, moje děti a klid domova.”

Když se Andrea soustředí, tak mluví velmi obstojně česky. Paradoxně ale utrpěl její mateřský jazyk. „Slováci říkají, že mám verešovskou slovenštinu, na kterou si samozřejmě zvykli, a dokonce ji označují za roztomilou,” směje se Andrea Verešová.

Reklama

Další články

Načítám