Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jestli někdo ví, jak rychle může člověk v životě spadnout z vrcholu až na samé dno, tak je to bavič a imitátor Petr Martinák.

Tomu se po roce 2000 velmi dobře dařilo, stal se tváří Novy, po dobu pěti let točil co tři týdny nějaký televizní pořad a často vystupoval. Současně s tím začal poměrně slušně vydělávat, oženil se a zažil nejkrásnější období života, a to narození dětí Emmy a Alexe.

Poté ale nastal strmý pád, když si Martinák chybně rozložil ekonomické rozvrstvení portfolia svých investic. „Velmi jsem riskoval za vidinou toho, že se dobré časy ještě hodně dlouho udrží a já to vše zvládnu. Postavil jsem přehnaně velký dům, vzal velmi vysokou hypotéku a uvěřil jsem zlodějské stavební firmě. Dům se nedostavěl do kolaudace, došly peníze, stavební firma ze stavby zmizela a já neměl kam s rodinkou. Dodělával jsem stavbu, jak se dalo. Veškeré své příjmy jsem pouštěl do dostavby domu a záměrně jsem neplatil organizacím, jako jsou banky, leasingové společnosti, pojišťovny. Čekal jsem poslední tranši ve výši jeden milión korun od banky a myslel jsem si, že to tak tři měsíce udržím, a pak vše vrátím ze zmiňovaných peněz,” popisuje těžké období Petr, pro kterého nastal tragický zlom ve chvíli, kdy mu banka sdělila, že nedodržel termín dodělání domu. V tu chvíli mu nevyplatili poslední peníze a on neměl na platby, které pozdržel. „Současně s tím přišla velká finanční krize, která postihla i naši branži, a já jsem spadl na třetinové příjmy. Velký zlom a průšvih! A tím začalo další. Vymahači, věřitelé, banka, hrozící exekuce. Manželství zažívalo trhliny. Vyhodnotil jsem situaci a prodal dům. Většina dluhů se umořila, ale nějaké zůstaly,” vzpomíná.

Aby toho nebylo málo, tak bavičova manželka v pudu sebezáchovy podala žádost o rozvod. „Manželství se rozpadlo, dům už nebyl můj, auta jsem musel vrátit a ocitl jsem se na penzionu, ze kterého jsem se rok a půl nemohl dostat pryč, protože chyběly peníze. Současně vznikl dluh na alimentech a já se ocitl před soudem. To už bylo totální dno.”

Martinák se postavil na vlastní nohy díky terapii kreslením portrétů tužkou. „Jak jsem měl slzavé období, hned jsem sedl ke stojanu s čistým papírem a začal jsem kreslit. To byl velmi důležitý životní moment,” uvádí Petr.

Populární bavič začíná opět fungovat, začal platit exekuce, alimenty a konečně si kupovat jídlo. „Co je pro mě nejdůležitější, je to, že opět mohu navštěvovat své děti. S mou bývalou ženou jsme ve velmi slušné komunikaci a daří se mi jak pracovně, tak i v soukromém životě. Tedy řečeno stručně a výstižně: jsem opět šťastný a mám zase radost z každého nového dne.

Reklama

Další články

Načítám