Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nejikoničtější hollywoodská kráska všech dob Marilyn Monroe (†36) odešla na věčnost začátkem srpna roku 1962. Jen pár týdnů předtím, k příležitosti jejích šestatřicetin, nafotila s fotografem a svým blízkým přítelem Georgem Barrisem sérii krásných snímků, které jdou tento týden do aukce. Nikdo tehdy nemohl tušit, že jde o hereččino úplně poslední focení.

Dražit se bude set šesti originálních fotografií. Podle expertů by se cena jednotlivých snímků mohla vyšplhat k šesti tisícům dolarů, tedy téměř na 150 tisíc korun za každý.

Barris poprvé poznal Monroe v roce 1954 během natáčení Slaměného vdovce. „Když jsem ji poprvé spatřil, pomyslel jsem si, že je to ta nejkrásnější a nejfantastičtější osoba, kterou jsem kdy viděl. Úplně se mi podlomila kolena,“ uvedl v rozhovoru pro Los Angeles Daily News v roce 2012 fotograf, který byl z její smrti ještě dlouho zdrcený.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám