Hlavní obsah
Článek

To, že Zdeněk Pohlreich (66) není jen kuchař, ale také motorkář, jsme donedávna nevěděli. K motorkám ho přivedla jeho druhá manželka Zdeňka a spolu s ní se také vypravil na motorkářský veletrh do pražských Letňan.

Nemyslí si ale, že je motorka příliš nebezpečná? "Tak trochu nebezpečné to je, ale člověk v sobě musí mít nějakou vnitřní disciplínu, aby se nezabil. Pro mne platí princip defenzivní jízdy v tom smyslu, abych přemýšlel i za ty ostatní, co by mohli na silnici udělat. Víc pro to udělat nemůžete," míní.

A jak k motorce přišel? "Jednou přišla manželka domů s tím, že nám koupila dvě motorky, a já si řekl, že nebudu takový srab, abych si na to nesedl. Nikoho na ní ale nevozím, jsem toho názoru, že motorka je pro jednoho a natolik si nevěřím, tedy svým řidičským schopnostem, abych někomu řekl, ať si sedne za mě a pojedeme," svěřil.

Pokud jde o práci, prozradil nám, co v nejbližší době chystá. "Budeme dělat pro filmový festival Febiofest, kdy od 24. do 26. března budeme vařit menu k filmům o jídle. Pokud jde o televizi, máme hotovou jarní sérii pokračování Teď vaří šéf. Ještě k tomu přijde nějaká grilovačka a někam se budeme v roce snažit vměstnat natáčení sedmé série Ano, šéfe," vypočítal.

A jak vše zvládá v době, kdy jeho manželka bojuje s těžkou nemocí? "Myslím si, i když je to takový bolševický slogan, že práce svým způsobem léčí a pomáhá, aby se člověk z některých věcí nezbláznil. Všichni v životě potřebujeme pevný záchytný bod, ke kterému se můžeme kdykoliv vrátit. A mně ta práce dává jiné možnosti, než sedět doma a přemýšlet o tom, že je život strašně nespravedlivý," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám