Hlavní obsah
Článek

Je to už deset let, co se moderátor, herec a zpěvák Bořek Slezáček (56) zadlužil. Nyní je na něj podána spousta exekucí a částky jdou k miliónu korun, což se už několikrát propíralo i v médiích. Slezáček se rozhodl vše řešit přes osobní bankrot. "Je to nepříjemné, ale řešitelné a nehroutím se z toho. Už jsem zažil horší věci," řekl Super.cz. Svým příkladem chce jít i ostatním, jimž se něco podobného stalo.

Jak se vlastně vše přihodilo? " Prostě jsem v souvislosti s rozvodem na pár věcí kašlal, pak se to nahromadilo, nedostával jsem poštu, nepřehlásil sítě, a jakmile mi zablokovali konta, už jsem nemohl platit vůbec nic," vyprávěl Bořek.

"Chvíli jsem si nevěděl rady, nicméně jsem to začal řešit a splácet, ale úroky a odměny exekutorů pořád rostly. Takže jsem byl nucen sáhnout po institutu oddlužení. Jediný, kdo bude ztrátový, jsou exekutoři, protože celý samotný dluh já více než zaplatím. To je asi tak vše," uvedl.

"Jak říkám, zájem médií mi moc nepomáhá, protože v podstatě o nic moc nejde, faktický dluh je poloviční, než vymáhané částky. Ale samozřejmě veřejné propírání mi dost ztěžuje život," dodal otec dvou synů, který se snaží pracovat co nejvíce, aby se dluhů z dob mladické nerozvážnosti zbavil.

"Pracuji v organizaci RUBIKON Centrum, která pomáhá na nohy lidem, kteří se vracejí z vězení, aby zase nepáchali trestnou činnost. A máme i dluhové poradkyně. No a právě ty mi poradily, jak se zachovat, místo abych pořád dokola splácel a šlo to donekonečna, protože jedna exekuce plodí další. Ten institut oddlužení pomáhá hlavně v tom, že můžete v klidu zaplatit bez toho, aby na vás exekutor zkoušel všechny možné triky a ztrpčoval život. Ať tak či tak, dnes už nezanedbám raději nic. Jedna zkušenost stačila. Vůbec nechápu, jak to řeší chudáci, kteří nemají z čeho zaplatit," vysvětlil.

"Když jste zaměstnanec, musí vám exekutor dost peněz z platu nechávat. Když jste ale OSVČ jako já, může vám sebrat všechno! Tím pádem ale nemůžete nic platit a dostáváte se do začarovaného kruhu, což se právě stává spoustě lidí, kteří to pak musejí řešit oddlužením. Je ale potřeba si dát taky pozor, protože řada komerčních poradců by z nich naopak mohla vytáhnout i zbytek peněz, které mají," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám