Hlavní obsah
Článek

Leona Machálková (56) hrála už v původním Draculovi před dvaceti lety. A i když za tři roky oslaví padesátku, nevinnou pannu, kterou svede charizmatický upír, jí na jevišti opět uvěříte.

"Začínala jsem jako Adriana, po odchodu Lucie Bílé (57) jsem převzala její roli Lorraine, i když Adrianu jsem si občas ještě zahrála, což bylo příjemné osvěžení. Před pár lety jsem si Draculu zopakovala ještě v divadle Hybernia," zavedla nás do historie Leona.

"Na představení jsme se těšili, hledali jsme napojení na živý orchestr. Je to takový upgrade, muzika Karla Svobody (†68) si to zaslouží a já jsem šťastná, že to funguje. Je to krásné představení," míní zpěvačka.

Jak ale dokáže ve svých letech hrát nevinnou pannu? "Vždycky medituji v šatně, navozuji si pocity naivní romantiky, samozřejmě se u toho mnohokrát smějeme. Ale divadlo unese hodně. Je fakt, že mám výhodu v tom, že se pořád cítím jako dívka i ve svém privátním životě. Když mě tedy zrovna něco neloupe a nemám neduhy jako každý v mém věku," domnívá se.

"I to, že se nesnažím být pohodlná, mi život vrací. Aspoň tedy doufám, že se můžu vyjadřovat za tu mladou dívku. Výhoda je i to, že když je člověk štíhlý, může vplout do tak éterické role, jakou mladá dívka je," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám