Hlavní obsah
Článek

Natáčení seriálu české televize Já, Mattoni, který mapuje život podnikatele, průmyslníka a šlechtice z Karlových Varů Heinricha von Mattoniho, je pod vedením režiséra Marka Najbrta v plném proudu.

Seriál vzniká na zámku Konopiště a první scény mají za sebou i hlavní protagonistky Taťjana Medvecká, Jana Plodková (42) a Magdaléna Sidonová. Trojici dam si ještě předtím, než se objevily na place, vzali do parády v maskérně. A v této podobě byste je na ulici zřejmě nikdy nepotkali!

Táťjana Medvecká hraje Mínu, manželku Heinricha von Mattoniho, jehož v seriálu namísto nemocného Jiřího Bartošky nahradil Alois Švehlík, a jeho mladá léta hercův syn David Švehlík.

„Mám pocit, že Mína si asi od života představovala trošku něco jiného a končí jako rezignovaná a trošku zatrpklá paní. Jsem starší vydání Tatiany Vilhelmové, která si užila mládí Míny a já holt hraju to ne úplně veselé stáří. Však mě také režisér Marek Najbrt povzbuzuje slovy: ta stará paní, co úzkými rty zlostně ukusuje sušenky,“ říká o své roli Medvecká.

To Jana Plodková na place pěkně promrzla, protože na rozdíl od Medvecké oblékla mnohem úspornější kostým. „Natáčení v konopišťských interiérech není žádný med, venku je nějakých sedm stupňů nad nulou, uvnitř o trochu více. Já mám sice kostým, který mi dělá velice štíhlou postavu, též díky korzetu, nicméně na rozdíl od Táni Medvecké, která má na sobě několik vrstev oblečení, mám jen něco málo hadříků,“ postěžovala si naoko Plodková.

Diváci v seriálu kromě výše zmíněných herců uvidí také Josefa Abrháma, Jana Vondráčka, Zuzanu Bydžovskou, Aňu Geislerovou a další známé tváře.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám