Hlavní obsah
Článek

Kanadsko-americká herečka Catherine O’Hara, která se asi nejlépe vepsala do pamětí všech televizních diváků jako maminka malého Kevina z komedie Sám doma a jejího pokračování Sám doma 2: Ztracen v New Yorku, právě dnes slaví už 61. narozeniny.

Vynikající herečka, která však bývá obsazována převážně do vedlejších rolí, pochází z katolické rodiny a je jednou ze sedmi sourozenců. Prosadit se dokázala i její sestra Mary Margaret O’Hara, jež je ve své domovině uznávanou muzikantkou a rovněž herečkou.

Osobní život Catherine se obešel bez jakýchkoli skandálů. V roce 1992 se provdala za režiséra a kreslíře Bo Welche, s nímž vychovala dva syny. Matthewovi je dnes jednadvacet a Lukovi osmnáct. Avšak čím je tato torontská rodačka starší, tím vypadá lépe. Alespoň v posledních letech. Na premiéře snímku Nominace na Oscara v roce 2006 vypadala o poznání starší než například před několika dny na párty Vanity Fair po udílení Oscarů, kde z ní nemohl její manžel spustit oči.

O’Hara se objevila i v řadě dalších slavných snímků jako Po zavírací době Martina Scorseseho, Beetlejuice od Tima Burtona, dále Wyatt Earp nebo Všude dobře, proč být doma. Často také propůjčuje hlas animovaným postavám jako třeba v Ukradených Vánocích nebo Za plotem.

Reklama

Další články

Načítám