Hlavní obsah
Článek

Od natáčení prvního dobrodružství agenta 007 už uběhlo neuvěřitelných 54 let. Časy se od premiéry filmu Dr. No výrazně změnily, ale pohled na Ursulu Andress v bílých bikinách nepřestává fascinovat ani v době, kdy se natáčí bondovka s pořadovým číslem 24.

Legendární herečka se sice už své profesi několik let nevěnuje, ale stále je spojována se sexy snímky, které nechybí v žádném žebříčku nejžhavějších filmových záběrů. Bílé bikiny, jež oblékla v bondovce Dr. No, patří k nejslavnějším outfitům, jaké se kdy objevily na stříbrném plátně. Vzácný kousek má ve své sbírce šťastný majitel, který za bikiny v roce 2001 zaplatil 60 tisíc dolarů (1,5 miliónu korun).

Ursula Andress brzy oslaví 79. narozeniny, ale i s osmdesátkou na krku se neskrývá před světem. Herecká legenda zavítala na rozhovor do rádia, kde vzpomínala na časy, kdy byla filmovým sexsymbolem. První Bond girl se chce líbit i v pokročilém věku, kdy nezanedbává péči o svůj zevnějšek. Do rádia však dorazila v patriotské švýcarské kšiltovce, v níž její ženské půvaby příliš nevynikly.

Když se Ursula ohlédne za svou kariérou, může být více než spokojená. Nepatří totiž k herečkám, jejichž sláva stojí a padá na jednom filmu. Kromě první bondovky zazářila například ve fantasy Souboj Titánů či komedii Muž z Hongkongu.

Reklama

Další články

Načítám