Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po mnoha letech se do Prahy vrátil muzikál Evita, který se hrával na pražském Výstavišti v Divadle Spirála. Mladí zpěváci už ho ani nepamatují, stejně jako původního Draculu Karla Svobody (†68), jenž se začíná hrát znovu dvacet let od jeho premiéry.

Na oba jsme zavzpomínali se zpěvačkou Hanou Křížkovou (66), která si dokonce v obnoveném Draculovi znovu zahraje stejnou roli. "Ono se to dá těžko srovnávat, první Evitu jsem viděla ještě před povodněmi. Pokaždé je to jiné, i když se stejnými texty. Monika Absolonová (47) mne dostala, na konci mne úplně rozbrečela, a velký aplaus ode mne musí sklidit Ondřej Sokol (52). Byla jsem zvědavá, jak pojme tenhle muzikál naprosto komorně jen s osmičlennou company, a ani mi tam víc lidí nechybělo," zhodnotila.

Sama má krátce před premiérou Draculy. "Je to po dvaceti letech, říkám tomu muzikál LDNka, protože obzvláště u některých lidí je vidět, že mají těch dvacet let za sebou. Já mám dva umělé klouby, pár dalších se na ně chystá, někdo má špatnou slinivku, někdo zase žaludek. Ale snažíme se a myslím, že 5. března to na premiéře pořádně roztočíme," je přesvědčená Křížková.

Se dvěma endoprotézami bude i tančit. "No jistě. Jen jsem musela trochu ostříhat ty pohyby. Tam, kde jsem se válela po zemi, tak to už nedělám, protože už bych nevstala, ale jinak tančím víceméně stejnou choreografii, jaká byla předtím," překvapila nás zpěvačka.

Reklama

Další články

Načítám