Hlavní obsah
Článek

Na Mezinárodní konzervatoři Praha se po jmenování Reginy Rázlové (76) do funkce šéfky hereckého oddělení začíná dít pořádné zemětřesení. Tvrdí to aspoň studenti soukromé školy. Známá herečka se prý ve vedoucí funkci hodlá zbavit velkého počtu svých kolegů a nahradit je svými lidmi. V polovině školního roku mají z výuky hlavních předmětů odejít učitelé Jaroslav Sypal, Lucie Kožinová, René Přibyl a Renata Drössler (60).

To však popírá hereččin manažer. „Ne, vůbec. Paní Rázlová chce, aby všichni dosavadní pedagogové zůstali,” uvedl Janis Sidovský.

Rázlová prý hodlá ve vedení prosadit jiný koncept výuky. „Jde o metodu, kterou s úspěchem uplatnila na DAMU. Na celosvětově uznávané metodě Actor's Studia vyrostli Robert Redford, Meryl Streep anebo v Česku Rudolf Hrušínský, Karel Roden a Vilma Cibulková. Propagátorem této metody "hereckého prožívání" byl Radovan Lukavský,” vysvětluje Sidovský.

Pravdou ale je, že Rázlová chce na Mezinárodní konzervatoř Praha přivést nové lidi. Herečka hodlá spolupracovat například s dabingovým režisérem a hercem Václavem Knopem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám