Hlavní obsah
Článek

Moderátorka Odpoledních zpráv na Primě Monika Leová (32) se po pěti letech znovu podívala do Vietnamu (oblasti An Khe), odkud pochází rodina jejího otce Chaa. Ke své velké radosti se zde shledala i se sestrou, která pro změnu žije v Austrálii. „Ty pocity, které tu mám, se nedají popsat. Čerpám energii ze všech možných stran, připadám si jako solární panel,“ říká Leová.

„Všechny ty krásné volné dny trávíme v rodinném kruhu. Jsme opravdu početná rodina, jsem tu já, ségra s bráchou, táta, který má čtyři sourozence, dále babička s dědou a spousta dalších sestřenic a bratranců. A to tu nejsme všichni,“ směje se Monika, které se ale stýská po mamince. „Maminku jsme nechali doma a teď toho litujeme. Zdejší jsou hodně věřící, a protože se naši rozvedli, nevěděli jsme, jak by ji tu přijali. Ale teď víme, že bez problémů, hodně se na ni ptají a je jim líto, že tu není s námi.“

Monika ve Vietnamu přivítala i nový lunární rok, který se podle zvyků a tradic oslavuje ve velkém. To, čemu by se Evropan smál, je tady samozřejmostí. „Měla jsem jeden hodně silný zážitek, když nás strýc vzal do práce a my se modlili ke kamionům a bagrům. Pro ně je to obživa, takže nechtějí, aby se jim stroje porouchaly. I proto jsme jim dávali dary,“ uvedla příklad.

Ve Vietnamu se Monika zdrží do soboty a doufá, že cesta zpět bude podstatně kratší. „Normálně se sem letí 14 hodin, já jsem letěla 57 hodin,“ dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám