Hlavní obsah
Článek

Bývalá sporťačka televize Nova Jana Adamcová (52) se svými ratolestmi Jasmínkou a Daníkem na samém konci minulého roku vyrazila do Miami. Nejedná se však o vysněnou dovolenou za teplem a flákárnu. V Americe pilují angličtinu především její děti, ale jaksi automaticky i ona sama.

„Chtěli jsme s Jirkou, aby naše děti co nejlépe ovládaly angličtinu. Zdá se, že se to zatím vyplácí. Děti chodí do řádné státní základní školy a ta zkušenost je na nich znát,“ prozrazuje Super.cz Jana s tím, že se rozhodně nejedná o procházku růžovou zahradou a její nervy dostávají zabrat.

„Bydlíme v sedmnáctém patře věžáku ve dvoupokojovém bytě. Daník musí zvládat obě školy, jak tu americkou, tak i českou. Takže když dorazí ze školy domů, stihne se akorát tak najíst a začínají galeje. Na řadu přicházejí úkoly z místní školy, kterých je dost, a všechno učivo a úkoly z české školy,“ popisuje každodenní program dvojnásobná maminka.

„Zastávám zde funkci domácí učitelky, dozorkyně, organizátorky, řidičky i mámy zároveň. Denně se učíme tak do půl deváté. Trochu času zbývá i na relax a koupačku, ale pořádně si odpočinu zase až doma,“ dodává rázně Jana.

První americké zkušenosti sbírá i Jasmínka, která u nás ještě chodí do školky. „V Miami je v předškolní třídě a musí číst a psát v angličtině. Je to velká dřina, ale obě děti to zvládají fantasticky. Nekňourají ani nepláčou,“ uzavírá Jana s tím, že této zkušenosti ani na chvíli nelitovala a jistě si podobný pobyt v budoucnu zopakují.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám