Hlavní obsah
Článek

Oblíbený britský herec Alan Rickman sice nebyl na premiéře posledního dílu příběhů o Harrym Potterovi tou neobletovanější hvězdou, přesto je oblíbenější než ústřední trojice. Podle magazínu Empire je jeho postava Severuse Snapa oblíbenější než třeba Hermiona, Ron i samotný Harry.

Za druhou pozici čtenářům může děkovat Rupert Grint, jenž představoval ve filmech Rona Weasleyho. Daniel Racliffe alias Harry Potter se ale musí smířit až s třetí pozicí.

„Snape je skutečně skvělá postava, má mnoho rovin a je překvapivě velmi složitá pod těmi černými vlasy. Je zvláště dobrý ve filmech, protože mu Alan Rickman dokázal vdechnout zvláštním způsobem škodolibost a výhružnost. Zdá se být schopen všeho a také všeho schopen je, nakonec způsobem, který neočekáváte. Zatímco Harry, Ron a Hermiona se zdají být hrdiny, Snape je rozhodně nejsložitější a nejdůležitější postavou J. K. Rowling,“ tvrdí Helen O’Har, šéfredaktorka magazínu Empire.

Na čtvrté pozici v žebříčku skončila Hermiona Grangerová v podání Emmy Watson, na páté Sirius Black herce Garyho Oldmana.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám