Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Není žádným tajemstvím, že Dalibor Gondík (54) trpí epilepsií. S vážnou nemocí se oblíbený herec a moderátor pere velmi statečně a úspěšně. Velmi těžko se ale vyrovnává s faktem, že musel odevzdat řidičský průkaz.

Dalibor od malička miloval vůni benzínu a všechna vozítka s motorem ho přitahovala. Extrémně brzy začal například s jízdou na motorce. Už v devíti letech po několika týdnech trénování podnikl svou první jízdu na Jawě 350 s “hrazdou”, na kterou ho posadil jeho strýc Milan. „Byl to bláznivý čin. Ale já se zamiloval na celý život," vzpomíná.

Herci jízda v autě a na motorce velmi chybí. Ze stovek zážitků v sedle zmiňuje písečnou bouři v Údolí smrti ve Spojených státech, do které se dostal spolu s hereckým kolegou Otakarem „Ťuldou“ Brouskem na strojích Harley-Davidson Fat Boy a Road King. „Ťuldovi odlétl přední štít a já jsem držel „tlustýho kluka” snad v úhlu pětačtyřiceti stupňů. To přeháním, ale byl to jeden ze zážitků, na které se nezapomíná," vzpomíná na nejdramatičtější zážitek, který prožil nad řídítky motorky.

Kdykoli má Dalibor příležitost, tak se potěší aspoň pohledem na nablýskané stroje. Za pár dní bude zase ve svém živlu, neboť se s dalšími známými osobnostmi zúčastní pražského Motosalonu. I když díky nemoci nemůže na své motorce brázdit silnice, tak se aspoň na několik hodin potěší s vystavenými mašinami.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám