Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Čerstvá držitelka Lva za nejlepší ženský výkon v hlavní roli Klaudie Dudová, která sošku získala za hereckou příležitost ve filmu Cesta ven, byla donedávna úplně neznámá, dnes si ale o ní povídají všichni. Tahle romská matka samoživitelka, které spíš než mateřská živobytí financuje natáčení snímků, se rozhodla vyzkoušet roli modelky. Jak jí to šlo, posuďte ve fotogalerii.

Žena, která už dostala několik ocenění (kromě Lvů a ceny filmových kritiků třeba i jedno v Cannes, kde jí blahopřála samotná Claudia Cardinalová), nemá vystudovanou žádnou hereckou školu. Režisér si ji vyhlédl v jednom baru v Ústí nad Labem a zprvu mu vůbec nevěřila, myslela, že ji balí.

Do Ústí teď zamířila i na focení. „Byla to její první profi zkušenost s fotoaparátem. Fotily jsme jak exteriér, tak ateliér. Exteriér jsem zvolila tak, aby atmosférou připomínal typické romské vybydlené prostředí. Do takové lokace se Klaudie jako ta, které se podařilo úspěšně z tohoto prostředí dostat a prosadit se, opravdu hodila. Tomu odpovídal i výběr oblečení,“ říká fotografka Petra Kropáčová.

„Focení bylo náročné a dlouhé, venku byl mráz, ale myslím, že jsme si to s celým týmem užili a s výsledkem jsme všichni velice spokojeni,“ dodala autorka snímků.

Reklama

Další články

Načítám