Hlavní obsah
Článek

Narození dcery Isabely Ivanu Mentlovou v práci příliš nezpomalilo. Návrhářka, která před šesti lety uhranula českou scénu svým neotřelým stylem, dál vytváří svou ateliérovou tvorbu a již třetí sezónu připravuje exkluzivní limitovanou řadu svých modelů pro jedinou českou konfekční značku. My jsme ji načapali zrovna ve chvíli, kdy dohlížela na focení svých modelů do lookbooku.

Mentlová ale přiznává, že s příchodem mateřství už není takový workoholik. „Určitě jsem zvolnila. Už nepracuju čtyřiadvacet hodin denně, to nelze. V noci vstávám k dceři a snažím se s ní trávit co možná nejvíc času. S časem bojuju, je to náročný, ale dá se to,“ říká Ivana, kterou její dcerka do foto studia nedoprovázela. „Je s tatínkem, který se umí dokonale postarat,“ říká Ivana, která má dítě s kapitánem fotbalové Slavie Martinem Latkou.

Mentlová se nebrání využít hlídání svého dítěte profesionály. „Mám chůvu na čtyři hodiny týdně. Zkoušíme to na dopoledne. Snažím se, aby si malá i paní na sebe zvykaly. Do budoucna budu muset chůvu využívat pravděpodobně víc, protože nemůžu a nechci přestat pracovat,“ směje se Ivana.

Návrhářku, která se proslavila novátorským zpracováním kůže a kožešin, které přirozeně kombinuje s jinými materiály, mateřství ovlivnilo i ve své tvorbě. Nezačne prý navrhovat pro těhotné maminky, nebo výhradně pro děti, ale pár dětských kousků už je na světě. „Už jsme vyrobili první koženou sukýnku. Budou nějaké kožešinové vesty. Nějaké ikonické kousky určitě vyrobím,“ dodává s úsměvem Ivana Mentlová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám