Hlavní obsah
Korzo
Článek

Dost dlouho vytáčel jistého Brazilce z Rio de Janeira hlučný sex ze sousedního kvartýru. Když mu pak z ustavičného sténání, výkřiků vášně a rytmických zvuků postele za zdí definitivně praskly nervy, začal jednat.

Podle informací serveru sueddeutsche.de zapsal nešťastník a možná i trochu závistivec do veřejně přístupné knihy stížností příslušného bytového bloku svou rozčílenou reklamaci.

V ní popsal sex v konkrétním bytě jako "indiskrétní jekot a skandální křik, který by snad bylo možné akceptovat nanejvýš v bordelu nebo v zájezdním hostinci". Jeho sousedé si to ovšem nenechali líbit a obratem zažalovali stěžovatele u soudu.

A ctihodný soudce Sérgio Jerônimo Abreu de Silveira jim dal za pravdu. "Písemným záznamem v knize stížností překročil žalovaný hranice přiměřenosti. Znectil dotyčné v očích jejich sousedů. To, co uvedl ve veřejně přístupném dokumentu, zašlo nad rámec pouhé stížnosti," konstatoval muž v taláru.

A jeho verdikt? Pisatel stížnosti musí svému sousedu a sousedce vysolit mastné odškodné přes 12 tisíc brazilských realů, což v přepočtu přesahuje 110 tisíc sekorun! Napříště smí podle soudního rozhodnutí volit výhradně tradiční metodu - pokud se mu hluk za zdí zase bude jevit jako nepřiměřený, má jednoduše bušit na zeď.

Vášnivý páreček tak slaví sladké vítězství. A hned dvojité! Jednak totiž před soudní stolicí vyhrála (byť nadměrně hlasitá) láska, navíc se oba mohou těšit na slušný finanční příspěvek do rozpočtu domácnosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám