Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před pár lety v Čechách o Dnu svatého Valentýna skoro nikdo nevěděl, nyní je z této anglosaské tradice oslavy lásky a náklonnosti mezi partnery u nás masová záležitost.

K Valentýnu se váže několik zvyků, jako třeba společná oslava svátku zamilovanými páry nebo darování valentýnských přáníček, známých jako valentýnky. Zajímalo nás, jak to má s tímto svátkem krásná desítka finalistek České Miss 2015 a jaký dárek byl pro ně ten nejlepší?

Například Jelizavetu Černěckou, Martinu Karkošovou, Karolínu Humečkovou nebo Marii Kumberovou nechává tento den chladnými. Den zamilovaných je pro ně 1. květen. „Myslím si, že by si lidé, pokud se milují, měli dokazovat lásku každý den a nejen na svatého Valentýna. Určitě mám radši náš svátek zamilovaných - První máj, jelikož je už teplo, všechno rozkvétá a tradice políbení pod rozkvetlým stromem je prostě hezká,” nechala se slyšet Humečková.

Naopak Leona Hlavová 14. únor ctí. „Ne že bychom si lásku nevyznávali i v jiných dnech, ale tento den je pro nás vždy výjimečným, protože si na sebe uděláme čas a vychutnáváme si každou společnou chvíli," říká Leona.

Stejně tak je na tom Nikol Švantnerová. „Valentýn asi jako každá žena miluji a slavím. Vždy vše plánuji měsíce dopředu, dávám si na všem záležet a snažím se, aby bylo vše perfektní, ale především dělané s láskou. Neberu to tak, že by se zrovna v tento den měl člověk vyznat a snažit se, to je samozřejmostí celý rok, ale Valentýn je speciální den, kdy do toho můžeme dát ještě mnohem víc,” nechala se slyšet Nikol.

Dívka číslo 4 Katka Krobová slavila svatého Valentýna s partnerem, to pro dívku číslo 5 Nikol Švantnerovou je 14. únor zase významným dnem hlavně proto, že se jí narodil její králík Louis.

Svatý Valentýn může mít tedy spoustu podob.

Reklama

Další články

Načítám