Hlavní obsah
Článek

O titulní roli v muzikálu Evita mnoho zpěvaček celý život jen sní, přestože odborníci - a dámy, které dostaly příležitost si tuto roli zazpívat, přikyvují - se shodují, že jde o jednu z nejnáročnějších pěveckých úloh v žánru muzikálu. Do Prahy se nyní Evita vrací po patnácti letech a hlavní roli svěřil režisér Ondřej Sokol Monice Absolonové (47).

Broadwayská diva Patti LuPone si ohledně Evity nebrala servítky. „Evita je nejhorší zkušeností mého života. Prořvala jsem se partem, který musel být napsán mužem, co nenávidí ženy,“ řekla na adresu Andrewa Lloyda Webbera.

A Absolonová je s ní ohledně náročnosti ve shodě. „Evita je pro mě zatím hudebně nejnáročnější projekt. Když jsem ji poprvé slyšela, měla jsem strach, že si melodie nemůžu zapamatovat a naučit se je. Naštěstí teď jsem se jimi už prokousala,“ řekla zpěvačka, které do premiéry zbývá pouhý den. „Je to stejný pocit jako týden do maturity nebo státnic... Víc netřeba dodávat,“ svěřila Monika na sociální síti, jak je nervózní. Jedno, že má za sebou mnoho let zkušeností a tisíce vystoupení před publikem. Evita budí velký respekt i u profesionálek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám