Hlavní obsah
Článek

To, že se i herečka Jitka Schneiderová (51), kterou známe pouze z činoherních rolí, seriálů anebo filmů, objeví v muzikálu, nás trochu zaskočilo. A vlastně trochu i ji. "Já jsem muzikál studovala, ale pak jsem od něj zběhla k činohře. Teď mi ale zavolal můj bývalý profesor Radek Balaš, který Mýdlového prince napsal a režíroval, a rovnou mi řekl: ‚Jitko, pojď!,‘" řekla Super.cz herečka.

Je vidět, že i dvacet let od školy má u Jitky její profesor stále autoritu. "Řekla jsem, že si to přečtu, a teď jsem tady a zkouším. Ale ono je to dost i o činohře. A ty písničky nejsou takové, jako kdybychom dělali Fantoma opery. To by ten zpěv musel být úplně jiný. Snad to dáme," řekla nám herečka, kterou jsme zastihli na zkoušce v Divadle Broadway bojující s nachlazením a počínající chřipkou, a protože nás nečekala, tak se ani moc nesnažila rýmou zčervenalý nos zamaskovat make-upem.

"Baví mne, že je tady spousta lidí, kteří nejsou mediálně známí, ale jsou skvělí, výborně tančí a zpívají. Myslím, že to Radek typově obsadil skvěle," dodala herečka, která se naposledy na stříbrném plátně objevila v cenou české kritiky ověnčeném filmu Hany a nyní natáčí sitkom Rudyho má každý rád. "Ale mezi zkouškami a natáčením samozřejmě žiju úplně normální život partnerky a mámy, který znají všechni," uzavřela herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám