Hlavní obsah
David Zápal
Článek

To je pohled, že? Danu Morávkovou (52), kterou většinou známe s tmavším přelivem a s brýlemi, které jí dodávají na přísnosti, mohli o víkendu vidět návštěvníci centra Mělníka, jak se vyvaluje ve sněhu a jen tak tak neukázala něco víc, než by chtěla.

Mělník v sobotu zažil první klapku Vánočního Kameňáku pod taktovkou překvapivého režiséra a místní z toho byli na větvi. Na tamní náměstí Míru se přišly davy zvědavců podívat na umělce z Prahy, kteří zde natáčeli scény vánočních trhů. Nechyběli Václav Vydra (68) alias Pepan, jeho nový filmový tajemník Jan Antonín Duchoslav, Valérie Zawadská nebo právě Morávková, která ve snímcích od prvního dílu hraje poloslepou učitelku, jež se snaží Vydrovi nadbíhat. Jiří Pomeje ve scéně přijede s náklaďákem plným sněhu a podaří se mu trochu starostu Vydru i Morávkovou zasypat.

„Náklaďáky od rána najížděly na náměstí a navážely sníh z Krkonoš. Kvůli zimnímu natáčení se rozpočet trochu zvedl, momentálně je na třiceti miliónech,“ říká producent Vánočního Kameňáku Pavel Pásek, který si zase zahraje Džordžína a se servírkou Evou (Eva Čížkovská) si opět střihne milostné hrátky na lustru jako ve čtvrtém Kameňáku.

Vánoční díl má přijít do kin nepřekvapivě před nejkrásnějšími svátky roku, a protože ho má na triku režisér F. A. Brabec, autor uměleckých filmových skvostů Máj nebo Kytice, máme se prý těšit na pořádnou švandu s originálním obrazovým pojetím.

Reklama

Další články

Načítám