Hlavní obsah
Článek

Josef Rychtář (65) asi čekal, že když při jeho brutálním útoku na exmanželku Darinu Novou (66) nebyl nikdo jiný, soud ho nikdy nemůže odsoudit. Jenže se přepočítal. Jak Super.cz již ve čtvrtek uvedl, krajský soud ho pravomocně označil za pachatele trestného činu ublížení na zdraví a vyměřil mu podmíněný trest. Kromě toho, že tři roky nesmí spáchat žádnou lotrovinu, jinak půjde do lochu, musí se stejnou dobu uctivě plazit před státními úředníky, kteří budou zkoumat jeho chování!

Nad Rychtářem byl totiž stanoven dohled, jenž má zajistit, že po dobu podmíněného trestu povede řádný život. Mediační a probační služba, u níž se bude muset hlásit, ho při pravidelných schůzkách bude vyslýchat a zjišťovat i v jeho okolí, jestli se chová slušně. A jestli se někdy naštve a začne pracovníkovi státního úřadu vulgárně spílat tak, jak to má ve zvyku, může se těšit na tvrdý trest!

I když se jeho právník, který k soudu přišel bez povinného taláru, snažil zpochybnit věrohodnost poškozené Dariny Nové, soudce smetl jeho argumenty ze stolu. „Existuje ucelený řetězec důkazů, které soud přesvědčily o vině obžalovaného. I kdyby primárním útočníkem byla poškozená, nemůžeme dopustit, aby obžalovaný beztrestně někoho zbil,“ uvedl soudce.

Státní zástupce Mgr. Petr Bláha pro Rychtáře požadoval 250 až 300 hodin obecně prospěšných prací, s rozhodnutím soudu ale souhlasí a nebude podávat odvolání. To advokát Rychtáře, který se nedostavil, uvedl, že patrně s klientem využijí možnosti mimořádného opravného prostředku a obrátí se na Nejvyšší soud.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám