Hlavní obsah
David Zápal
Článek

A je to tu! Dlouho se mu dařilo kličkovat a zdržovat rozsudek, ve čtvrtek 12. února ale spadla klec. Krajský soud v Praze vynesl rozsudek proti Josefu Rychtářovi (65), kterého uznal vinným za to, že ublížil své exmanželce Darině Nové (66) (ta s modřinami skončila v nemocnici). Dostal rok a půl vězení s tříletým odkladem! Potvrdil tak rozhodnutí obvodního soudu.

Rozsudek je pravomocný, Rychtář, který se sice rád odvolává, má ale tentokrát smůlu. Může se bránit jen prostřednictvím mimořádného opravného prostředku dovoláním k Nejvyššímu soudu, v úvahu pak připadá i ústavní stížnost k Ústavnímu soudu. Rozhodnutí ale nemá odkladný účinek a podmínka mu začíná běžet okamžitě. Kdyby byl soud přísnější a odsoudil ho do vězení natvrdo, musel by nastoupit trest a v něm čekat, jak další soudy dopadnou. Nebo požádat o odklad.

Vůči Rychtářovi, kontroverznímu vdovci po Ivetě Bartošové, který jako by si léta ze zákonů dělal legraci a své útoky vůči nejrůznějším lidem beztrestně stupňoval, tak konečně justice začíná uplatňovat všechny prostředky. Ale další ještě jistě uplatní. Muž, který se vyhlášení rozsudku nezúčastnil, totiž může čekat na výsledky dalších soudů, které jsou v běhu. Ty mu buď podmínku zpřísní, nebo, a to je pravděpodobnější, mu uloží souhrnný trest, který klidně může být nepodmíněný. Pár měsíců až let by si tedy mohl nakonec odsedět v chládku. Třeba si tam srovná priority, nebude urážet či bít lidi téměř na potkání a dostane na stará kolena rozum!

Reklama

Další články

Načítám