Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Vdovec po Ivetě Bartošové Josef Rychtář (65) asi na dnešek nemohl dospat. Krajský soud v Praze totiž řeší případ údajného zmlácení jeho exmanželky Dariny Nové (66). Za to již byl nepravomocně odsouzen na rok a půl do basy s podmínkou, další soudy se však na něj valí a dřív nebo později s pravděpodobností hraničící s jistotou se nakonec opravdu ocitne v kriminálu.

Jde o případ, po němž skončila Darina Nová (dříve Rychtářová) s modřinami v nemocnici. Rychtář ji měl údajně surově zmlátit v objektu své firmy, který je na pozemku domu Dariny. Soudy se již touto věcí zabývají dlouho. Rychtářovi se totiž při minulém odvolání ke Krajskému soudu podařilo přesvědčit senát, že na rozhodnutí první instance nebyl řádně obeslán, Obvodní soud tak musel celou věc projednat od začátku znovu. Ale Rychtářovi to nijak nepomohlo, opět dostal flastr.

Tentokrát snad nic soudci neponechali náhodě a dá se předpokládat, že při dnešním jednání, které má být bez účasti hlavního obžalovaného, vynese Krajský soud nový rozsudek. Ten může zrušit, potvrdit nebo i zpřísnit.

I kdyby za skutek říčanského „démona“ do vězení neposlal, asi se do něj ve finále stejně dostane. V běhu je několik dalších řízení (za ublížení na zdraví po loňské autonehodě nebo za výtržnictví, když se synem zmlátili Zdeňka Macuru, a pak další, v nichž už se ani sám obžalovaný nemůže vyznat). Pokud ze všech či aspoň z většiny vyjde jako odsouzený pachatel, může se Josef Rychtář těšit na útulnost vězeňské cely.

Reklama

Další články

Načítám