Hlavní obsah
Článek

Zpěvák, textař, skladatel, multiinstrumentalista, muzikálový herec a hudební producent Viktor Dyk zřejmě na cestě do Nepálu, kde byl s manželkou Ivanou Jirešovou (47), prozřel a rozhodl se věnovat své muzikantské síly také charitě. A snaha už přinesla první ovoce.

Dyk vytvořil nový projekt Notes 4 Kids, který je opravdu výjimečný. „Nápad založit tento hudební projekt vzešel z potřeby se nejen hudbou bavit, ale využít našich schopností i k dobrému účelu. N4K si klade za cíl hudebně, vizuálně a produkčně uvádět do života charitativní projekty od jejich vzniku po medializaci," řekl nám Viktor.

"Tím, že dobré věci dáme atraktivní kabát a dostaneme ji k lidem, přispějeme k získávání finančních prostředků a komerčních partnerů,“ vysvětlil princip.

Že nezůstalo jen u předsevzetí, dokládá první videoklip. Vznikl na podporu občanského sdružení Ztracené dítě, provozující evropskou linku 116 000. Pro píseň VOLUME I napsali hudbu Michal Chvátal, Lukáš Bartoš a Viktor Dyk, základní hudební linka patří uskupení Notes from Prague a jako hosté byly přizvány tři dámy - Marta Jandová (49), Dara Rolins (51) a Monika Bagárová (29).

Skladba má upozornit na problematiku ztracených a unesených dětí, které se stávají rukojmími svých rodičů, anebo obětí osob, jež se nejsou schopny chovat dle společensky přijatelných pravidel.

Linka 116 000 slouží dětem, které mají pocit, že jsou - ony nebo jejich kamarádi - v ohrožení, ale také rodičům a dospělým, kterým není lhostejné, co se kolem děje. Odborníci na lince nabízejí pomoc také členům rodin, v nichž hrozí únos dítěte, a to nejen v oblasti psychoterapeutické, ale také právní.

„Píseň vznikala 4 měsíce. Ačkoli jsou Marta, Dara i Monika velice vytížené pracovně i v soukromí, s nadšením si dokázaly udělat čas pro dobrou věc. Monika si dokonce odskočila z Ameriky, kde již půl roku pracuje na své desce, aby mohla linku Ztracené dítě podpořit," byl nadšený Viktor, jenž momentálně pracuje i na své nové desce.

Reklama

Další články

Načítám