Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Když se poprvé objevila zpráva, že Česká televize bude vysílat velký populárně-naučný pořad po vzoru velké americké show, oddechla si nejen moderátorka české verze Kateřina Cajthamlová (61), ale i všichni, co ji mají rádi a báli se, že pro televizní národ bude už navždy spojena jen s hubnutím. Nový formát totiž měl upozorňovat na úskalí všech možných chorob. Jenže ouha! Už v prvním díle, a další nebudou výjimkou, zase musel tenhle doktorský „démon“ obézních radit, jak pořádně ubrat na váze.

Ta se té nálepky snad už nikdy nezbaví! V první sérii pořadu Jste to, co jíte představovala přesně podle scénáře drsnou lékařku, která dávala tlouštíkům pořádnou sodu. A i když pak v dalších sériích převzala nad dramaturgií pevné otěže a začala pořad dělat mnohem vlídněji bez přehnané show, jak to požadoval původní štáb, mnozí už ji jako tu zlou a taky jako tu, která radí, jak odkynout, mají zaškatulkovanou snad nadosmrti.

A možná ani teď se to nezmění. Pokud někdo přijde nyní k obrazovce později a pustí si pořad veřejnoprávní stanice až v části, kde se radí, jak bojovat s kily, může od obrazovky odejít se zklamáním. „I v původním formátu se neustále řeší diety. Nedá se nic dělat, je to in,“ vysvětlila hubnoucí okénko pořadu DoktorKA jeho hlavní hvězda. „Mnoho lidí mě dříve mělo za potvoru, ba možná přímo za čůzu, ale to já neřeším. Nehledám mediální slávu, jde mi o to, jak dostat do nejširšího povědomí lidí podstatné informace o tom, jak zlepšit svůj zdravotní stav. A to mi pořad České televize ve velké míře umožňuje,“ vysvětlila Super.cz svůj postoj v soukromí velmi vlídná a milá dáma.

V díle, který první program České televize odvysílá ve středu, se budou kromě hubnutí řešit chorobné úzkosti a obsese nebo infarkty, i to, jak při něm poskytnout první pomoc. A lékařka si osahá i namakané bicepsy jednoho pohledného mladíka z publika. A bude po něm chtít, aby jí způsobil modřinu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám