Hlavní obsah
Článek

Pokud se dnes sedmdesátiletá hollywoodská legenda Mia Farrow jednou dočká životopisného filmu, půjde o mimořádně pestrý materiál. S jistotou se dá říct jen to, že jej určitě nebude režírovat Woody Allen, s nímž po dramatickém poměru vede dlouholetou válku.

Když se Mia před 70 lety narodila do rodiny režiséra Johna Farrowa a herečky Maureen O´Sullivan, o jejím osudu bylo rozhodnuto. Na kontě má přes padesát rolí, ale tu nejvýraznější ztvárnila už v roce 1968 v kultovním hororu Rosemary má děťátko, který patří k nejtajemnějším počinům celé filmové historie. Děsivý snímek je spojován nejen s jejím rozvodem s Frankem Sinatrou, ale především s brutální vraždou manželky režiséra Romana Polanského.

Po druhém manželství s Andrém Previnem se Mia Farrow setkala s Woodym Allenem a stala se jeho múzou. S režisérskou legendou ji pojí nejen 13 společných filmů, ale také kauza, která otřásla celým Hollywoodem. Herečka v roce 1992 svého bývalého partnera obvinila z intimního poměru s jejich adoptivní dcerou Dylan, již měl Allen zneužít v době, kdy jí bylo pouhých sedm let. A aby toho nebylo málo, Mia přilila do ohně olej tvrzením, že otcem jejího biologického syna Ronana není slavný režisér, ale Frank Sinatra, který by musel herečku oplodnit 18 let po jejich rozvodu.

Mia Farrow je v současné době spíše než jako herecká legenda vnímána jako kontroverzní osobnost a žena, která celý život zasvětila mateřství. Během svého pestrého života si pořídila neuvěřitelných 15 potomků, z nichž dva jsou již po smrti. Otcem tří jejich dětí je její druhý manžel André Previn, Dylana počala s Woodym Allenem (respektive s Frankem Sinatrou) a dalších 11 adoptovala, z toho šest dokonce jako svobodná matka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám