Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jiřina Bohdalová (92) je na svůj věk neuvěřitelně vitální. V divadle nazkoušela hru Generálka, která měla premiéru v listopadu a každý měsíc ji minimálně pětkrát hraje před vyprodaným jevištěm Divadla Na Jezerce. Přesto ale najde čas podívat se i na jiná představení.

My ji potkali o víkendu, kdy na pozvání producenta Františka Janečka vyrazila na legendární muzikál Fantom opery. "Kdyby se mi to nelíbilo, tak bych s vámi ani nechtěla mluvit, protože se neumím přetvařovat. Ale jsem nadšená," řekla nám, když jsme ji požádali o rozhovor, Bohdalová.

"Už na začátku, když jel ten lustr, koukala jsem se na lidi a celé hlediště, včetně mě, ho sledovalo s otevřenými ústy, nevím, zda se strachem, jestli to slítne, nebo s obdivem. Představení mne okouzlilo, je na něm vidět obrovitá profesionalita. Když jsou kompletně všichni na jevišti, tak já se naschvál nekoukala na hlavní postavy, ale na ty drobné, a každý to splnil na sto procent," rozplývala se.

Často ovšem na představení kolegů nechodí. "Nemám toho zase tolik, ale já jsem ráda doma. Když už někam vyrazím, tak za něčím, co mi lidé řeknou, že je to opravdu dobré. A tohle je. A doufám, že si totéž řeknou i o mém představení," smála se Bohdalová.

Letos bude slavit neuvěřitelných pětačtyřicet let výročí pořad Televarieté, kde herečka excelovala spolu s již zesnulým kolegou Jiřím Dvořákem. "Vzpomínám na něj s láskou a s nostalgií. Ten jeho humor by měl někdo aspoň umět napodobit," říká herečka.

A jak se jí tedy líbí současná zábava? "Myslím, že to není ani tak o hercích, ale o pisatelích. O úhlu pohledu na humor. A mně se se ten dnešní humor zdá hodně vulgární," myslí si Bohdalová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám