Hlavní obsah
Článek

Být psem v Jižní Koreji během těchto horkých letních dní se nevyplatí. Jihokorejci totiž věří, že silný vývar ze psa je nejlepší pochoutkou na ochlazení přehřátého organismu. Mají na to také jiné recepty, třeba kuřecí polévku s ženšenem či grilovaného úhoře, ale vývar z psa je prý nejlepším prostředkem k zachování těla.

Spolu se zeleninou, kořením a chilli se vaří psi vychovaní právě ke kulinářským účelům. V Soulu mají dokonce i specializovaný trh na prodej psího masa. To je prý bohatší na bílkoviny a málo tučné, jen v Soulu jsou stovky restaurací, kde se na přípravu psího masa specializují. Jednou z nich je Gam Namu Jib, jejíž majitel tvrdí: „Pes je naprostá delikatesa!“

S jeho názorem silně nesouhlasí francouzská herečka Brigitte Bardotová, která označuje národ za barbary a vyzývá je stejně jako Číňany, aby s konzumací psů přestali. Na její výzvy ale obyvatelé jižní části Korejského poloostrova moc nedbají. Poslední dny se totiž před restauracemi nabízejícími vývar ze psů tvoří fronty. Všichni se chtějí ochladit a dodat organismu potřebnou sílu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám