Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mluví se o něm díky tomu, že chodí s Ewou Farnou (30) a hraje v její doprovodné kapele, kudrnáč Martin Chobot má ale i vlastní ambice a čas ukáže, zda je tak dobrý, aby posluchače zaujal víc muzikou než vztahem.

S kamarádem Filipem Sázavským vytvořili skupinu eFeM, která dělá autorskou tvorbu, a pokřtili první desku, kde byla Ewa jen jako host v publiku, nikoli za kmotru. Kluci už před časem představili svůj debutový singl Zmatená generace, který, stejně jako celé album, vychází z folku a klasické písničkářské tvorby.

Texty na albu Kolem nás jsou bez výjimky v češtině. Cílem bylo promítnout do něj pocity současné generace, zkušenosti autorů a co nejsrozumitelněji je nabídnout posluchači. Album je podle nich mixem žánrů popu, rocku a folku. Na jaře je čeká několik koncertů, které odehrají jako předkapela na Tour Ewy Farne, čímž Martin Chobot spojí příjemné s užitečným.

A jak se Martin s Filipem dali dohromady? Jsou kamarády již od dětství, ale přestože se znají dlouho a oba dva žijí v Praze, vydat se na společnou muzikantskou dráhu jim trvalo poměrně dlouho. Tak měl alespoň kytarista Martin Chobot možnost nabrat cenné zkušenosti a vydobýt si solidní zázemí v kapele.

V mezičase ale na studujícího Filipa nezapomněl a společně skládali hudbu, z níž se vyklubal základ pro budoucí nahrávky. Po více než roce intenzivní práce, na kterou dohlíželi Filipův otec Vít Sázavský, známý hudebník a člen legendární skupiny Nerez, a Jan Steinsdörfer, skladatel, producent, klávesista a Martinův spoluhráč z kapely Ewy Farne, vytvořili eFeM dostatek materiálu, aby mohli ve studiu nahrát své debutové album.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám